Aquathlon TTT 2015

Dinsdagavond werd op de terreinen van de UT Twente de tweede etappe van de Twentse Triatlon Tour gehouden. In de aquatlon werd er in buitenbad 500 meter gezwommen, daarna werd er 3 km gelopen, waarna nog 250 meter zwemmen volgde. Er stond geen maat op Devi Wolthuizen. Hij maakte vooral in het lopen het verschil. Achter hem kregen we een bijzonder spannende strijd om zilver met een secondenspel voor plaats 2, 3 en 4.

Wolthuizen werd maandagavond al tweede in de Proloog op 17″ seconden van winnaar Lars Olde Meierink en pakte in het algemeen klassement van de Tour tien seconden voorsprong op Guido Gosselink. Die werd in de Aquathlon vijfde op bijna twee minuten van Devi. Het zilver was voor Stijn Jansen. Die was vijf seconden sneller dan Remko Siers. Jeroen Leuverink deed er zeven seconden langer over en werd vierde. Gosselink ziet in het klassement Jansen en Leuverink opschuiven naar plaatsen 2 en 3. Jansen telt nu 1’23 achterstand op Wolthuizen.

Bij de vrouwen was de jarige Deborah Wissink slechts zes seconden sneller dan Joyce Caro. Lynn Peters werd op 1’20 derde. Wissink komt in het klassement van de Tour nu terug tot op 9 seconden van Caro. Daardoor wordt het in de volgende proef, de duatlon (3, 11, 2) op woensdag in Azelo (Borne), bijzonder spannend.

Aquathlon uitslag M

Aquathlon Uitslag V

[lightbox full=”http://”]

[/lightbox]

[lightbox full=”http://”]

[/lightbox]

[lightbox full=”http://”]

[/lightbox]