Terwijl de hele triathlonwereld vandaag vooral naar Kona – en wellicht ook naar Mallorca – kijkt, vond er afgelopen nacht (Nederlandse tijd, red.) ook een World Triathlon Cup plaats. Strijdtoneel: het Chinese Chengdu. Meest in het oog sprong het Belgische succes dankzij Claire Michel, die naar een mooie tweede plaats racete.

Terwijl ook het World Triathlon Cup seizoen langzaam maar zeker ten einde komt, kende Chengdu niet het allersterkste veld. Toch vond er een mooie strijd plaats.  De race werd bij de vrouwen gewonnen door Bianca Seregni; de Italiaanse finishte in 1:56:51 en werd door 26 seconden gevolgd door Claire Michel. De Italiaanse Ilaria Zane werd derde op 45 seconden van de winnares.

Bij de mannen moest er gesprint worden om de medailles. Tim Hellwig wist zich in ieder geval te verzekeren van de winst: de Duitser finishte na 1:44:15. Daarachter gingen de Mexicaan Aram Michell Penaflor Moysen en Rostislav Pevtsov uit Azerbeidzjan gelijk op; beiden finishten op zeven seconden van de winnaar, uiteindelijk in het voordeel van de Mexicaan, die dus tweede werd.