Triathlon Klazienaveen

Klazienaveen is dit jaar aan haar negende triatlon toe. Na succesvolle NK’s voor de Masters en een geslaagde triatlon op de middenafstand in 2014 heeft de NTB voor 2015 en 2016 het NK MD (middenafstand) aan Klazienaveen toegekend. Zowel lokatie, tijdstip als organisatie blijken een schot in de roos te zijn, want er kondigt zich een top deelnemersveld aan voor de titelstrijd.

Alleen internationale topper Bas Diederen ontbreekt op het lijstje. Daarvoor ligt het NK te dicht bij het WK Ironman van Hawaii. Maar voor de rest is iedereen met naam en faam op de lange afstand aanwezig in Klazienaveen, met een mooie mix tussen ervaring, talent en jong geweld. Kiest u zelf maar uit het lijstje wie uw favorieten zijn, maar wij zijn er nu al zeker van dat het een spannend kampioenschap wordt. Hebben zich ondertussen aangemeld:

Bart Candel, Chris Brands, Diederik Scheltinga, titelverdediger Dirk Wijnalda, Eddy Lamers, Edo Van der Meer, Erik-Simon Strijk, Evert Scheltinga, Jan-Roel Heerssema, Martijn Dekker, Stefan van der Pal (vorig jaar winnaar van de eerste MD in Klazienaveen), Sven Strijk, Terrence Olaria, Thijs Koelen, Thomas Naasz en Youri Severin.

Bij de vrouwen ontbreken alleen Irene Kinnegim, die focust op de Challenge Almere-Amsterdam, en Yvonne Van Vlerken (haar laatste deelname aan een NK over de halve triatlon dateert al van 2007). De twee dames die naast haar op het podium van de Ironman Maastricht stonden, zijn wel van de partij: Sarissa De Vries en Carla Van Rooijen. Zij nemen het op tegen Sandra Wassink-Hitzert (vorige week nog 2de in Lommel), Mirjam Weerd, Renate Post (vorig jaar winnares in Klazienaveen), Rahel Bellinga en Cora Vlot. Titelverdedigster Sione Jongstra is na haar bevalling stilletjes aan weer met trainen begonnen, maar zal er nog niet bij zijn in Klazienaveen.

Dinsdag 18 augustus sluiten de inschrijvingen en na-inschrijven of op de dag zelf aanmelden is niet meer mogelijk. Inschrijven kan u hier. Deelnemers kunnen aan een interessant tarief overnachten op Sportlandgoed Zwartemeer, naamsponsor van de OD triatlon.

Het programma is zoals elk jaar lekker druk in Klazienaveen. Om 9u30 beginnen we met de Witte Olifant Kindertriathlon. Vanaf 11 uur starten de drie startwaves voor het NK MD op de Plus Fische Halve Triathlon. Om 12u10 en 12u15 zijn er de starts van de Tyr 1/8 Triathlon en vanaf 12u30 start de Sportlandgoed OD Triathlon.

Klazienaveen programma

 

Klazienaveen affiche groot

WedstrijdidKijker

Zelf interesse om Wedstrijd In De Kijker te worden? Stuur ons een mail op widk@3athlon.nl