Joe Skipper haalt wel eens bijzondere dingen in zijn hoofd. Zo staat de atleet sowieso wel bekend om zijn behoorlijke trainingsomvang. Maar een ‘ritje’ van twaalf uur met een gemiddelde snelheid van 43,6 km/u afgelopen weekend overtrof toch wel alles.

Zijn eerste reactie nadat hij van zijn fiets stapte: ,,O mijn god. Dat doe ik niet nog eens.” Een vriend – die de gesloopte atleet filmde terwijl hij in zijn stoffige fietspak op de grond op adem kwam – concludeerde dat hij er uitzag alsof hij zo uit de oorlog kwam. ,,Zo voel ik mij ook. Ik voel mij helemaal leeg”, mompelde de Engelsman binnensmonds. Het zwaarste stuk? ,,Het werd eigenlijk de hele weg steeds zwaarder. Het is nog niet zo slecht als je doorgaat, maar zodra je stopt krijg je de klap.” Skipper werpt een blik op zijn horloge die met de niet zo verrassende melding komt dat dit zijn langste rit ooit is. ,,523 K’s”, lacht Skipper. Het apparaat komt dan ook met de realistische inschatting dat het wel eens beter zou kunnen zijn om drie dagen rustig aan te doen.

Overigens geeft de atleet in een ander filmpje aan dat hij het toch niet zo zwaar vond als een Ironman: ,,Maar mentaal was het wel moeilijk.”

Onder het mom ‘als het niet op Strava staat, is het niet gebeurd’ deelde Skipper – uiteraard – deze bijzondere cijfers ook daar met de wereld. Onderstaande screenshot laat een paar van de belangrijkste getallen zien. Let vooral ook op het gemiddelde wattage. Skipper houdt zo te zien niet van half werk. Hij werd dan ook nog eens Nationaal Kampioen 12-uur tijdrijden met deze prestatie.

Skipper fietst 523 kilometer in twaalf uur. (Foto: Facebook Joe Skipper)