Deze verfrissende, zomerse salade zet je in een handomdraai op tafel. Leuke bijkomstigheid: je komt met deze maaltijdsalade niet alleen makkelijker aan je dagelijkse portie groenten, je eet ook nog eens vegetarisch.

Ingrediënten: 
– 350 gram pasta (zoals penne of fusilli)
– 3-4 volle handen spinazie
– 150 gram zongedroogde tomaat
– Ongeveer 3/4e komkommer
– 100-150 gram zachte geitenkaas
– Anderhalve appel
– 75-100 gram walnoten
– 3-5 eetlepels honing-mosterd dressing (kant-en-klaar of zelf maken met honing, mosterd, mayonaise en olijfolie)

Bereidingswijze:
Kook de pasta en koel deze vervolgens af door deze af te spoelen met koud water. Haal een aantal keer een mes door de blaadjes spinazie om deze wat kleiner te maken. Snijd de komkommer in blokjes en de zongedroogde tomaat in kleinere stukjes. Schil de appel en snijd ook deze in blokjes. Hak de walnoten doormidden. Voeg alles samen en verdeel de geitenkaas en honing-mosterd dressing over de salade. Voeg tot slot en naar smaak nog wat peper en zout toe.

Geschikt voor drie tot vier personen.