Victor Goené mag dankzij zijn tiende plaats in de kwalificatieserie van vandaag, morgen strijden in het Eliminator format van de Europe Triathlon Cup Kitzbühel. Stijn Jansen, Lucas Goené en Joey van ‘t Verlaat stonden vanmiddag ook aan de start, maar zij wisten geen startbewijs te bemachtigen.

Atleten moesten vandaag 500 meter zwemmen, 11,2 kilometer fietsen en drie kilometer lopen. Morgen staan er drie extreem korte triathlons op het programma. Althans, voor de atleten die na iedere race overblijven, want er wordt volgens een ‘Eliminator format’ geracet. Atleten zullen dan steeds 250 meter zwemmen, 5,6 kilometer fietsen en 1,5 kilometer lopen.

Met zijn tiende plek stelde Goené op het nippertje een starbewijs veilig, want de tien beste atleten uit drie verschillende kwalificatieraces mochten door naar de finale. Na het zwemonderdeel lag Goené al rond een tiende positie. Hij lag op dat punt veertien seconden achter de kop. Op de fiets maakte hij vervolgens veel tijd goed. Met een looptijd van 9:55 minuut over drie kilometer rende hij richting een nette tiende plek.

Lucas Goené en Jansen kwamen net als Victor Goené in de eerste startserie uit. Zij finishten respectievelijk als achttiende en twintigste. Van ‘t Verlaat behaalde in de derde kwalificatieserie van vandaag een zestiende plek. Geen van hen zal morgen dus aan de startlijn verschijnen voor de finale.