De Triathlon van Veenendaal is altijd een felbegeerde wedstrijd voor diverse triatleten en dat was niet anders. Toch gaat de eer van de overwinning uiteraard naar slechts twee atleten en die eer was toebedeeld aan een ontketende Victor Goené en een eveneens sterke Esther Hoezen.

Goené stak er vandaag met kop en schouders bovenuit en maakte al meteen het verschil tijdens het zwemmen. Op de fiets werd zijn voorsprong alleen maar groter en tijdens het lopen maakte hij de wedstrijd in stijl af, door ook daar veruit de snelste tijd te noteren. Uiteindelijk was Goené goed voor een tijd van 1:46:11, waarmee hij bijna negen minuten sneller was dan niemand minder dan Dirk Wijnalda, die finishte in een tijd van 1:55:02. Peter van Dartel toonde vandaag zijn kracht door op een derde plaats te eindigen; in 1:56:22 kwam hij over de finish en was dus goed voor het brons.

In de vrouwenwedstrijd ging de overwinning naar Esther Hoezen, die overall op een minstens zo mooi negentiende plaats eindigde. Hoezen finishte in een tijd van 2:07:37 en bleef daarmee runner-up Angelique Wammes dier minuten voor; zij finishte in een tijd van 2:11:36. Derde vrouw werd Anna de Wit, die na 2:13:02 over de streep kwam.