Het WK Ironman 70.3 voor vrouwen zit er op en voor Nederland is de eerste dag – morgen volgen de mannen – er eentje zonder medailles. Snelste Nederlandse vrouw werd Berber Kramer, best geklasseerde was Anne Zijderveld.

Berber Kramer werd zevende in haar Age Group F35-39 en finishte in een tijd van 4:36:47. De in Kenia woonachtige atlete – we spraken haar onlangs nog over haar Ironman 70.3 Rwanda winst en voorbereiden in Oost-Afrika – zwom 33:27 minuut, fietste 2:24:06 uur en liep 1:31:44 uur. Kramer werd 34e overall. Haar Age Group werd gewonnen door de Canadese Deborah Eckhouse, die in 4:28:45 finishte. De Ierse Becky Woods (4:29:05) en Duitse Lena Brunkhort (4:31:23) complementeerden het F35-39 podium.

Anne Zijderveld finishte een paar minuten later dan Kramer, maar finishte binnen haar leeftijdscategorie F40-44 wel een plaatsje hoger: zij werd zesde op het WK en finishte in een tijd van 4:42:52. Zijderveld zwom 29:52, fietste 2:34:54 en liep 1:30:39. De Age Group van Zijderveld werd gewonnen door de Duitse Stephanie Wunderle (4:32:03), terwijl de Mexicaanse Alina Hanschke Busch (4:33:13) en Finse Venla Koivula (4:39:59) tweede en derde werden.

De Nederlandse Alexandra Dronkers was verder de enige atlete die nog binnen de top tien finishte. Zij werd zesde in haar F70-74 categorie en finishte in een tijd van 6:56:15. Dronkers zwom 42:16 minuut, fietste 3:24:01 uur en liep 2:33:21 uur. De F70-74 categorie werd gewonnen door de Canadese Rosemary Wedlake (6:07:40), de Amerikaanse Missy Lestrange werd tweede (6:09:02) en de Britse Jane Holmes werd derde (6:18:25).

De profrace werd vandaag gewonnen door Taylor Knibb. De Amerikaanse prolongeerde haar titel na een wedstrijd die ze van start tot finish domineerde.