Zojuist wonnen Michel Besseling en Carla van Rooijen de eerste editie van de Gelreman in Arnhem. Op deze bloedhete dag bewezen zij vandaag de snelste te zijn. Zo legde Besseling de 3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en 42,2 kilometer lopen af in een tijd van 9:12:47. Vlak voor de laatste ronde liep hij Koen Rutjes voorbij, die zo na een dag op kop de winst aan zich voorbij zag gaan. Zo werd thuis favoriet Rutjes tweede (+3:19), daarachter kwam Taeco Tol als derde over de streep (+15:31). Bij de dames een minder spannende strijd: daar stopte Van Rooijen als eerste de klok op 10:10:21. Met deze prestatie liet zij onder andere Marie Klein (+21:53) en Suzanne de Lijser (+54:32) achter zich.

Besseling
Bij de mannen ontsnapten twee atleten aan de kleine groep tijdens het zwemmen. Op de fiets kwam de top van de wedstrijd echter dicht bij elkaar in de buurt. Lange tijd reed Niels Persoon aan de leiding, maar na ongeveer 130 kilometer nam Rutjes die positie krachtig over. Eenmaal aangekomen in T2 hingen vijf man de fiets nagenoeg gelijktijdig aan het rek. Opvallend genoeg zat Besseling hier niet bij; hij volgde op bijna zes minuten als zesde. Rutjes begon de marathon voortvarend, maar na één ronde zakte het tempo en begon Besseling van achter een grote dreiging te vormen. Met de kilometer sloop hij dichter bij Rutjes en zo trok hij uiteindelijk in de laatste tien kilometers de winst naar zich toe. Rutjes moest daardoor genoegen nemen met zilver.

(tekst gaat verder onder video)

Van Rooijen
Opkijkend tegen een achterstand van 13:45 minuut kwam Van Rooijen als achtste uit het water, gebrand om zich op de fiets van haar beste kant te laten zien en zich zo een weg naar voren te banen. De ene na de andere vrouw zag Van Rooijen voorbij flitsen, zo wisselde zij uiteindelijk als eerste naar het lopen en wist zij tijdens de marathon de concurrentie op achterstand te houden. Dit werd uiteraard beloond met goud!