Els Visser en Lotte Wilms legden elkaar zojuist het vuur aan de schenen tijdens Ironman Busselton en streden tot in de laatste meters met elkaar om het zilver en brons. Sarah Crowley was al gevlogen en pakte de winst, maar de Nederlandse strijd om het overige eremetaal was prachtig om te zien. Na haar finish stond Visser direct voor de camera van 3athlon.

Visser sprak van een bijzonder zware wedstrijd en een even zware strijd met Lotte Wilms. Ze focuste zich op haar eigen race – kilometer voor kilometer – en dacht ondertussen aan al haar zware trainingen die ze eerder afwerkte. “Ik merkte dat ik dichter bij Lotte kwam, maar moest rustig blijven”, doelt ze op de beginfase van de marathon. Na lang gezamenlijk te hebben gelopen, liep Visser pas de laatste kilometers weg bij Wilms: “Toen dacht ik echt: ‘dit is mijn moment. Nu moet ik gaan. Een kwartier lang zo hard mogelijk lopen’.”

En nu? Nu gaat Visser even relaxen. “Bier, vakantie, zon, zee strand. Even een break en genieten.” Bekijk hier het volledige interview met Visser: