Hij noteerde afgelopen zondag dan wel de snelste fietstijd tijdens Challenge Roth, daarna was het gedaan voor Ruben Zepuntke. De voormalig Duitse profrenner had slechts 3:46:43 uur nodig voor het kortere fietsonderdeel, maar hij klokte met 3:43:05 uur vervolgens bijna dezelfde looptijd. Toch mooi om nog even terug te blikken op dat moment binnen de race waarop het wél voorspoedig liep en Zepuntke vol gas over het fietsparcours stormde. Want wat voor wattages – die achteraf mogelijk iets teveel van het goede bleken te zijn – trapte de atleet daarbij?

Op Strava liet Zepuntke weten dat hij over 166 kilometer gemiddeld 331 watt leverde. Op zijn piek was dat twee seconden lang 728 watt. In één minuut wist hij maximaal 535 watt te trappen, over vijf minuten lag die piek op 417 watt en tien minuten lang bereikte de teller maximaal 383 watt. Het zijn mooie cijfers, maar het leverde hem – op een snelle fietstijd na – dus niets op. De Duitse Nils Frommhold noteerde met 3:50:30 uur de tweede snelste fietstijd van de dag. Hij was dan wel vier minuten langzamer dan Zepuntke, Frommhold wist vervolgens nog wel knap naar een tweede plaatste lopen op de marathon. Zepuntke kwam uiteindelijk na 8:20:47 uur als 27e over de streep.

Hieronder zijn Strava-gegevens én een video die wij maakten toen we rond het 100 kilometer-punt met een motor naast hem reden.