Ze komt nog uit in de U23-categorie, maar desalniettemin pakte de Almeerse Silke de Wolde zojuist een knappe zesde overall plek tijdens het EK Aquathlon in Walchsee. Daarmee werd ze – minstens zo knap – vierde U23-atlete. In een wedstrijd die ging over 1 kilometer zwemmen en 5 kilometer hardlopen zat De Wolde direct goed van voren en liet ze zich niet het kaas van het brood eten. “Het voelde niet heel makkelijk, vooral het lopen was erg zwaar. Ik had het idee dat iedereen eroverheen zou komen, maar dat viel gelukkig mee.”

De wedstrijd werd overigens gewonnen door de Italiaanse Bianca Seregni, een atlete die ook uitkomt in de U23-categorie. De winnares had 31:07 minuut nodig voor de wedstrijd. Daarachter was het de Slowaakse Ivana Kuriackova die eerste elite-atlete werd en tweede overall met een tijd van 31:38 minuut. Erin Mcconnell maakte het overall podium af en finishte na 32:26 minuut. De Wolde volgde als zesde overall in een tijd van 32:41 minuut.

Tekst gaat verder onder video:

Joyce Caro werd 17e overall, Anna Witteveen 21e. Eva Cornelisse stopte na het zwemmen. Daarmee waren ze goed voor een achtste en elfde U23-klassering.

Bij de mannen was het eveneens een U23-atleet die de overall winst pakte: de Italiaanse Michele Bortolamedi trok de zege na 27:48 minuut naar zich toe. Roel Kwaaitaal werd met een negentiende overall plek beste Nederlander, bijna twee minuten achter de snelste man. Hugo Jan Bosscher volgde als 24e overall man (14e U23) als tweede Nederlander, terwijl Pim Bakker als 28e overall (18e U23) over de streep kwam. Lucas Goené was hekkensluiter en kwam als laatste over de finish.