Nadat Silke de Wolde zojuist al knap vierde werd tijdens het EK Aquathlon U23 in Walchsee, was er ook Nederlands succes bij de junioren. Olaf Jan Bosscher (9e) en Niels van Lanen (10e) finishten beiden binnen de top tien. Ook Aniek Mars slaagde daarin dankzij een negende plek.

Bij de meisjes was het overigens de Spaanse Mojica Casals die won in een tijd van 31:44 minuut. In die tijd zwom ze dus een kilometer en liep ze er vijf. De Hongaarse Marta Kropko werd veertien seconden later tweede en daar weer vijf seconden achter was het de Spaanse Helena Moragas Molina die derde werd. Mars werd dus negende en finishte in een tijd van 33:32 minuut. Merel Veltman stond ook aan de start en werd vijftiende na 34:37 minuut. Robin Dreyling ging niet van start na een valpartij in Kitzbühel, vorige week.

Bij de mannen werd de race gewonnen door Esteban Basanta Fouz. De Spanjaard kwam na 28:07 ruim als eerste over de streep. Na 28:41 pakte de eveneens Spaanse Joan Reixach Abril het zilver en Igor Bellido Mikhailova maakte elf seconden later het Spaanse podium af.

Bosscher werd negende in een tijd van 29:48 minuut. Na 30:06 minuut kwam Van Lanen als tiende over de streep.