Na een ongeluk met een voertuig, off road in Andorra, heeft Koen de Kort dermate ernstig handletsel opgelopen dat in het ziekenhuis werd besloten om zijn derde, vierde en vijfde vinger te laten amputeren. Dat was het gevolg van een meer dan drie uur durende chirurgische ingreep.

De Kort (38) komt uit voor Trek-Segafredo, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat hij zal terugkeren in het profpeloton. “De amputatie van de derde, vierde en vijfde vinger is een totale verwijdering geweest”, legt zijn ploegarts Manuel Rogdriguez Alonso uit aan De Telegraaf. “De functionaliteit van de hand zal behouden blijven, dankzij de duim en wijsvinger. Deze laatste heeft ook aanzienlijke schade opgelopen, maar werd dankzij de inspanningen van de artsen gered van amputatie.” Volgens Alonzo zou De Kort fysiek en mentaal in goede conditie verkeren.

Afgelopen zondag werd De Kort nog 25e bij het NK wielrennen. Een maand eerder werd de renner 134e in de Ronde van Italië. De Kort wordt vrijwel altijd ingezet om kopmannen te ondersteunen.