Los van de aankondiging van de Collins Cup, timmert de Professional Triathletes Organisation (PTO) lekker aan de weg. Zojuist maakte de organisatie namelijk bekend dat niemand minder dan Alistair Brownlee, Paula Findlay, Lionel Sanders and Skye Moench zijn toegetreden als ‘PTO Board Members’.

Volgens Tim O’Donnell, zelf natuurlijk ook atleet maar daarnaast CO-President van de PTO, is dit een zeer goede ontwikkeling. ,,Het zijn spannende tijden voor onze sport en dan is het geweldig nieuws dat atleten als Alistair, Paula, Lionel en Skye, met hun enorme ervaring, hun tijd willen steken in het helpen met de missie van PTO: de sport te laten groeien en verder laten komen.”

Tweevoudig Olympisch Kampioen Brownlee ziet dat hetzelfde. ,,Ik ben erg dankbaar voor al het werk dat al is gedaan door de huidige PTO Board Members en ik kijk er enorm naar uit om mijn bijdrage te leveren.” Findlay voegt toe. ,,We kunnen de stem van de professionele atleten uitdragen. Ook al beginnen we net, zijn er zoveel prachtige mogelijkheden om te ontdekken.”

Ook Sanders toont zijn goede gevoel bij de ontwikkelingen. ,,Het is geweldig om een organisatie te hebben waarmee we zelf de sport kunnen ondersteunen. Triathlon heeft mijn leven op zoveel manieren verrijkt en ik weet zeker dat het dat ook voor anderen kan doen. Ik geloof dat de professionele tak van de sport nog heel veel ruimte heeft om te groeien en een grotere impact op de wereld kan hebben.”

Tot slot voegt ook Moench nog een duit in het zakje. ,,De pracht van deze sport is dat er een weg is van Age Grouper tot aan professional en nu is er, dankzij de PTO, zelfs een kans om met de allerbeste atleten ter wereld samen te werken. Er is geen enkele sport als de onze en ik kijk er enorm naar uit om dat met de PTO uit te dragen.”