Het mag een prestatie van formaat genoemd worden: Nederland is donderdagavond in de Mixed Relay Series in Nottingham op een vijfde plaats geëindigd. Het had niet veel gescheeld of het team, bestaande uit Rachel Klamer, Marco van der Stel, Maya Kingma en Jorik van Egdom, had zelfs brons gepakt. Daar gooiden Frankrijk en Australië echter een stokje voor.

Bij de Mixed Relay Series moet iedere atleet 300m zwemmen, 7,5km fietsen en 1,5 km hardlopen. Rachel Klamer beet voor Nederland het spits af. Frankrijk ging voortvarend van start met na de eerste wissel een voorsprong van maar liefst 22 seconden op de nummer twee. Nederland lag op dat moment nog op een achtste plaats. Marco van der Stel wist na Rachel Klamer tijdens het fietsen aansluiting te vinden bij de achtervolgende groep.

Vanaf het moment dat de tweede dames het water uitkomen beschikten de Verenigde Staten over de koppositie. Maya Kingma begint namens Nederland als vijfde aan het fietsonderdeel en schoof een plaatsje op waardoor ze uiteindelijk als vierde het stokje doorgeeft aan Jorik van Egdom.

Het wordt een spannende strijd om het brons, waarbij het Nederlandse team net aan het kortste eind trekt en genoegen moet nemen met een vijfde plaats. De Verenigde Staten winnen de Mixed Relay Series overtuigend met een halve minuut voorsprong op Groot-Brittanië. Nederland finisht luttele seconden na Frankrijk en Australië in een tijd van 1:22:02.

Jorik van Egdom finisht voor Nederland (foto: Accenture World Triathlon Mixed Relay Nottingham)