De meeste triatleten weten wel hoe ze zich het beste kunnen voorbereiden op een halve triathlon, maar voor beginnende atleten kan dat best nog wel eens lastig zijn. KiKa Extreme-deelnemers zijn meer dan eens ook beginnende atleten en juist daarom kan de ‘Run for KiKa – Lente Fit’ een mooie uitdaging én training zijn richting de eerste wedstrijden van het seizoen.

Tijdens de Run for Kika loop je namelijk 21 kilometer in 10 dagen. Je bepaalt zelf of je meteen een halve marathon loopt, of de afstand over meerdere dagen verspreidt. Je kunt dus – om maar een voorbeeld te geven – ook kiezen om tien dagen lang 2.1 kilometer te lopen. Je hebt van 21 tot en met 31 maart om de afstand te volbrengen: dat mag solo, maar natuurlijk ook met anderen. Daarnaast staat het deelnemers vrij om al dan niet sponsorgeld in te zamelen, dat uiteraard gebruikt zal worden om onderzoek naar kinderkanker te bekostigen. Alle informatie over de Run for KiKa vind je hier.

De deelnemers aan KiKa Extreme maken zich dit jaar op voor maar liefst vier verschillende triathlons: er is keuze uit Ironman 70.3 Westfriesland, Ironman 70.3 Maastricht, Ironman 70.3 Vichy en Ironman 70.3 Emilia-Romagna. Alle informatie over KiKa Extreme vind je hier. Ben je enthousiast en wil je terugzien hoe andere deelnemers hun KiKa Extreme deelname hebben beleefd? Hier vind je een mooi overzicht.