“Het is TrueKinetix gelukt om binnenfietsen echt op buiten fietsen te laten lijken. Als wielrenster heb ik heel veel tijd doorgebracht op traditionele indoor trainers en vanuit die ervaring kan ik zeggen dat de TrueBike van TrueKinetix een veel betere fietservaring geeft.” Anna van der Breggen heeft er als voormalig topwielrenster ongetwijfeld verstand van en is per direct als investeerder TrueKinetix ingestapt.

Naast investeerder wordt Van der Breggen meteen ook ambassadrice van het Nederlandse bedrijf. De afgelopen vijf maanden heeft TrueKinetix bijna 2.5 miljoen euro aan investeringen opgehaald, onder andere via een crowdfunding onder klanten en wielerfans. “Om ambassadrice en investeerder te worden, was het voor mij doorslaggevend dat TrueKinetix zich inzet om meer mensen op de fiets te krijgen. Dat is een deel dat mij dicht aan het hart ligt”, legt Van der Breggen uit.

Van der Breggen werd onder andere Olympisch Kampioen, Wereldkampioen, won de Ronde van Vlaanderen, Amstel Gold Race, Luik-Bastenaken-Luik, Strade Bianche, Waalse Pijl en de Omloop Het Nieuwsblad. Dat TrueKinetix haar als investeerder én ambassadrice mag noemen, is volgens founder Bas van Rens dan ook prachtig. “Ze is één van de beste Nederlandse wielrensters in de historie, dus dit is een hoogtepunt voor ons. Met onze TrueForce Technologie tillen we het indoor fietsen naar een hoger niveau en het is dan ook erg waardevol dat Anna van der Breggen de toegevoegde waarde hiervan onderschrijft.”