Het nieuws komt wat laat naar buiten, maar dat maakt het bericht niet minder mooi: een aantal vrijwilligers die tijdens Challenge Roth 2019 langs de kant stonden, hebben daar direct ook geld ingzameld voor het ‘Tigerauge’ hospice voor kinderen. Door bij de ‘Eckersmühlen’ verzorgingspost ook eten en drinken te verkopen aan publiek, werd er 617 euro opgehaald. Dit bedrag werd door Challenge Roth opgehoogd tot 700 euro.

Alice Walchshöfer toont zich namens de organisatie zeer content met het initiatief. ,,Wat onze vrijwilligers doen, is iedere keer weer fantastisch. Ik kan hen niet genoeg bedanken voor hun inzet.” De directeur van het hospice toonde zich vanzelfsprekend ook zeer dankbaar voor de cheque die hij in februari mocht ontvangen.

En de vrijwilligers zelf? Die gaan in 2020 gewoon weer door. ,,Ook dan gaan we weer zoveel mogelijk verkopen om geld in te zamelen voor een goed doel”, aldus één van die vrijwilligers, Kevin Weidmann. Gezien het ijzersterke startveld dat in juli naar Roth komt, zal er vrijwel zeker weer veel publiek langs de kant staan bij één van de meest populaire Long Distance wedstrijden ter wereld.