Met Jan Frodeno, Timothy O’Donnell, Sebastian Kienle, Anne Haug, Lucy Charles en Sarah Crowley heeft Challenge Roth, dit jaar op 5 juli, een ijzersterk deelnemersveld weten te strikken. Sterker nog: de top drie van Hawaii, zowel bij de mannen als bij de vrouwen, kiest er dus voor om de strijd met elkaar aan te gaan in deze hoogstwaarschijnlijk meest populaire race op de Challenge Family kalender.

Sebastian Kienle toont zich in ieder geval zeer tevreden met zijn komst naar Roth, zo blijkt uit een zojuist verschenen persbericht. ,,Tien jaar geleden begon mijn Long Distance carrière hier in Roth. Nu ben ik 36 en wil ik alleen nog races doen waar het echt los gaat. Roth: ik heb er zin in.” Kienle won Roth overigens in 2018.

Ook de winnaar van vorig jaar, Andreas Dreitz, zal in juli weer present zijn en alles op alles zetten om zijn titel te verdedigen. ,,Natuurlijk is Jan (Frodeno, red.) de grote favoriet, maar zoveel kansen krijg ik niet om het tegen hem op te nemen. Ik zal er alles aan doen om het onmogelijke toch mogelijk te maken.”

Naast bovengenoemde namen zullen bij de mannen ook onder andere Cameron Wurf, Josh Amberger, Luke McKenzie en Matt Burton starten. Ook Cody Beals, Joe Skipper en Jesper Svensson zullen aan de start verschijnen.

IJzersterk vrouwenveld

Bij de vrouwen een dus minstens zo sterk deelnemersveld, met eveneens de top drie van het afgelopen WK op Hawaii. Charles, de winnares van vorig jaar, is in ieder geval gebrand op een volgende overwinning. ,,Ik kan niet wachten om te racen tussen dit zeer sterke deelnemersveld. Hopelijk zal ik mijn titel verdedigen.”

Verder zullen onder andere Laura Siddall, Rachel McBride en Beth McKenzie aan de start verschijnen.