De prijsuitreiking waarbij Age Groupers na Ironman 70.3 Dubai konden horen of ze een ticket hadden bemachtigd voor het WK Ironman 70.3, is enigszins in de soep gelopen. Dit na problemen met het timingsysteem, waardoor op het laatste moment bleek dat niet iedereen die zich aanvankelijk leek te plaatsen, een WK-ticket kreeg. Dit schoot bij behoorlijk wat Age Groupers – vooral omdat ze honderd dollar betaalden om familie en/of vrienden mee te nemen naar de ceremonie – in het verkeerde keelgat.

Op zich is die verontwaardiging niet heel verwonderlijk, want het gaat voornamelijk om atleten die het idee hadden goed gepresteerd te hebben tijdens de halve triathlon in Dubai. Na een prima zwem-, fiets- en looponderdeel dachten ze aanspraak te kunnen maken op een startplek bij het WK 70.3. Toen Ironman liet weten dat er tijdens de race een probleem was ontstaan in het timingsysteem waardoor bij veel atleten de starttijd van de rolling start niet overeen kwam met de finishtijd en daarom de prijsuitreiking niet door kon gaan, was het onbegrip dan ook compleet.

Ironman kwam wel met een oplossing: er werden twee keer zoveel slots voor het WK in Nieuw-Zeeland uitgegeven. Zowel voor de atleten waarbij de finishtijden wel klopten, maar ook voor de atleten bij wie de finishtijden niet klopten. Voor deze groep werd het zwemmen uiteindelijk geschrapt en werd de selectie gemaakt op basis van de fiets- en looptijd. Toch betekende dit voor meerdere atleten dat zij daardoor hun kwalificatie misliepen en dus onverhoopt niet het podium op mochten om hun WK-ticket te verzilveren. Dat zij speciaal voor dit moment soms honderden dollars hadden betaald om familie/vrienden mee te nemen, was voor Ironman blijkbaar niet interessant: ze kregen hier geen geld voor terug.