De Vrouwentriathlon heeft een nieuwe locatie en zal vanaf dit jaar niet in Utrecht, maar in Beusichem, in de Betuwe, worden georganiseerd. Dat heeft de organisatie zojuist laten weten.

Het veranderen van locatie is een besluit dat de organisatie uit praktisch oogpunt heeft genomen. ,,We hebben jarenlang met veel plezier de Vrouwentriathlon in Utrecht georganiseerd, maar merkten de afgelopen jaren dat met name het fietsparcours op Het Lint erg druk en daardoor onoverzichtelijk en gevaarlijk werd, voor zowel onze deelneemsters als voor de ‘gewone’ gebruikers van Het Lint”, legt Sione Jongstra, oprichtster van de Vrouwentriathlon, uit. De nieuwe locatie biedt volgens Jongstra nog een aantal voordelen. ,,Er is douchegelegenheid voor na afloop van de wedstrijd en het loopparcours is leuker en uitdagender.”

Hoewel de Vrouwentriathlon is opgezet om vrouwen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de triathlonsport, trekt het evenement ook ervaren triatletes die de strijd om de podiumplaatsen met elkaar uitvechten.

De Vrouwentriathlon zal plaatsvinden op zondag 23 juni 2019 en deelneemsters kunnen kiezen uit een 1/8e (500m zwemmen – 20 km fietsen – 4,7 km hardlopen) of 1/16e triathlon (250m zwemmen – 10 km fietsen – 2,7 km hardlopen). Het zwemonderdeel wordt gehouden in de recreatieplas bij De Meent in Beusichem. Daarna vervolgen de deelneemsters hun weg op de fiets door de prachtige Betuwe en het afsluitende looponderdeel vind plaats bij recreatiegebied De Meent.