In Terheijden wordt dit weekend een Long Distance triathlon gehouden. Echter niet volgens het gebruikelijke concept, maar iedere dag een onderdeel: Het Terheijdens Triahlon Weekend. Op vrijdag werd er 3.8 kilometer gezwommen, op zaterdag 180 kilometer gefietst en op zondag – vandaag dus – een marathon gelopen. ,,Dit idee bestond al een aantal jaar en nu is het eindelijk zover”, aldus de organisatie.

Vrijdag vond het zwemonderdeel plaats, zaterdag werd er gefietst en zondag wordt de marathon dus gelopen. Voor de ene atleet is dit concept een opstap naar een ‘gewone’ Long Distance, voor de andere atleet is het triathlon weekend een uitstekende trainingsmogelijkheid. 

Dit jaar was de aankondiging van het Terheijdens Triahlon Weekend laat, waardoor het deelnemersveld compact was. De organisatie komt zo snel mogelijk met een datum voor volgend jaar, zodat triatleten het beter in hun planning voor volgend jaar op kunnen nemen.

We spraken met de organistatie en met David Smitz, de snelste fietser van gisteren, over het concept, de wedstrijd zelf en de toekomst van het Terheijdens Triahlon Weekend.