Toen we vorige week een poll op onze Instagram-account plaatsten met de vraag of jullie het liefste alleen of in een groepje trainen, waren de uitkomsten duidelijk: 74 procent van alle stemmers trainde bij voorkeur solo. Lieke Ouwerkerk vroeg zich vervolgens af waar dat aan zou liggen. Dat was dan ook de vraag die we deze week op haar verzoek aan jullie stelden. Uiteindelijk bleek dat de meeste stemmers het vooral fijn vinden om alleen te trainen omdat ze zo zelf het tijdstip en de intensiteit van de training kunnen bepalen. Maar de reacties waren uiteraard veel diverser. Hieronder een greep uit de binnenkomende berichten.

Zo is de reactie van Jose Vught heel duidelijk. ,,Eigen tempo en eigen tijd bepalen.” Die reactie wordt gedeeld door Sam Hellebrekers, al voegt hij nog iets extra’s toe. ,,Niet boven of onder mijn niveau trainen, hoewel een koffieritje ook heel gezellig is.” Chantal Berga gaat vooral voor de efficiëntie van het alleen trainen. ,,Tijdwinst”, is ze helder.

Kim van ‘t Verlaat is in ieder geval zeer tevreden als ze haar trainingen individueel afwerkt. ,,Tijd om alleen te zijn, terwijl je geniet van de gift om te kunnen sporten.” Suzanne Hoff kiest dezelfde benadering en vindt het heerlijk om er in haar eentje op uit te trekken. ,,Lekker rustig.”

Nicky van Bergen plugt het liefst zijn oortjes in en geniet dan van ‘een lekker muziekje in de oren’. Stijn Jansen zoekt iets minder ontspanning als hij solo traint. ,,Daar word je sterk van”, is hij strijdlustig. Voor Marten Visser is de keuze om alleen te trainen voornamelijk berust op het feit dat dit ‘makkelijk te plannen’ is, terwijl Nils Bauwens veel ontspanning vindt. ,,Tot rust komen tijdens het lopen of op de fiets en zo het hoofd lekker leeg maken.”

Zo zijn er nog tientallen reacties, maar meest voorkomend is toch wel het feit dat je een solo training makkelijker kunt plannen en dat het vaak fijner is om ook de eigen intensiteit te kunnen bepalen.