Tijdens een triathlon kunnen de gedachten behoorlijk afdwalen. Misschien name wanneer je alleen op de fiets door niemandsland rijdt, maar ook tijdens het lopen of het zwemmen kun je overal aan denken. Doemdenken, motiverende gedachten, praktische zaken: noem het maar op. Wat denken jullie eigenlijk tijdens de race? We hebben het jullie gevraagd op Instagram en dit zijn de uitkomsten!

(tekst gaat verder onder de foto)

Een antwoord dat opvallend vaak werd gegevenwas ,,waarom doe ik dit eigenlijk?” Of, zoals ‘Manonspruit96’ antwoordt: ,,Waarom vond ik dit nou zo leuk?” Ook Sharon Hornes vertaalt het lijden tijdens de wedstrijd met ,,waarom in godsnaam doe ik dit?” ‘_Maria_rebekka_joy’ twijfelt zelfs over haar kunnen met de gedachte ,,ik kan dit niet.” Gelukkig zijn de gedachten van ‘Rosalinew’ opbeurender: ,,Nog even doorgaan.”

Opvallend veel atleten denken juist aan het moment ná de finish. ,,Is er chocolade na de finish?”, vraagt Joep Staps zich bijvoorbeeld af. Ook _.maaike._ is al bezig met de ,,post-race dinners” en dan met name pizza. ‘Turbotijm’ denkt al na over ,,welke dansjes kan ik doen” na de finish. Het antwoord van ‘Jorasho’ is ook duidelijk: ,,Eten!”

Toch zijn er ook atleten die zich op de race zelf concenteren. ,,Ik zit vaak alleen maar aan tijden te denken en hoe ik de wedstrijd tactisch kan racen”, vertrouwt Alex Kling ons toe. Nelleke Balde concentreert zich op de sport zelf: ,,Soepel blijven doorhalen / draaien / lopen.” Stijn Jansen heeft andere gedachten tijdens de race: ,,G*dverd*mme, alweer pech”, lacht hij, maar: ,,Als het goed gaat wil ik iedereen voor mij opvegen.”