Dordrecht, Nijmegen, Wierden, Utrecht en Heerenveen: dat zijn de eerste locaties waar je vanaf dit weekend – en de weken daarna – terecht kunt voor de twintigste editie van de wetsuit testdagen van triathlon24. Deelname is gratis en het allerbelangrijkste is: je krijgt alle mogelijkheid om kennis te maken met de beste pakken én de expertise van vakprofessionals.

Iedere triathlon begint natuurlijk met een zwemonderdeel. Als dat zwemonderdeel goed gaat, levert dat je altijd een vliegende start op. Snel uit het water komen betekent tijdwinst en uitgerust uit het water komen betekent vrijwel altijd hetzelfde: frisser aan het fietsen en lopen beginnen is tenslotte bijzonder waardevol. Een goede zwemtechniek kan je helpen richting een goed zwemonderdeel, maar datzelfde geldt zeker ook voor een goed wetsuit.

Dankzij de professionals van triathlon24 wordt het kinderlijk eenvoudig om het juiste wetsuit te vinden. Extra fijn is het dan om, in die persoonlijke zoektocht, diverse wetsuits te bekijken én te testen, van alle toonaangevende merken zoals BTTLNS, Orca, Sailfish, Zone3, 2XU en Aquaman. Nog fijner is het om dat allemaal op één locatie te doen en juist daarom zijn de jaarlijks terugkerende wetsuit testdagen van triathlon24 – nu al voor het twintigste jaar op rij – een daverend succes.

Alle wetsuits zijn op locatie te testen – soms in een zwembad en soms in het buitenwater, afhankelijk van de locatie – en daarnaast kijken de mensen van triathlon24 dus meteen met deelnemers mee. Zij adviseren over de persoonlijke plus- en minpunten van een pak én natuurlijk over de maat, zodat iedereen aan het einde een perfect beeld heeft van welk wetsuit eigenlijk het beste past. “Die persoonlijke zoektocht is belangrijk en daarom ook zo leuk. We willen altijd dat een klant naar huis gaat met het ideale wetsuit dat voor hem of haar geschikt is. Voor minder doen we het niet.”

Overigens hoeven deelnemers van de wetsuit testdagen niet bang te zijn dat zij verplicht zijn om een pak aan te schaffen. Deelname is gratis, maar ook vrijblijvend. De eerste wetsuit testdag vond vorige week al in Maastricht plaats en nu volgen – voor Nederlanders – Dordrecht (23 maart), Nijmegen (30 maart), Wierden (6 april), Utrecht (7 april), Heerenveen (14 april), Amstelveen (28 april), Vught (4 mei), Den Haag (12 mei), nogmaals Utrecht (26 mei) en nogmaals Maastricht (2 juni). In Nijmegen, Amstelveen, Vught en de tweede keren Utrecht en Maastricht wordt in open water gezwommen, terwijl de overige testdagen zich in een binnenbad afspelen.

Belgen kunnen in eigen land terecht in Antwerpen (17 maart), Leuven (24 maart), Meer (21 april), Kinrooi (5 mei) en Gent (11 mei). Op de laatste drie locaties wordt in open water gezwommen en in Antwerpen en Leuven wordt in een binnenbad gezwommen.

Meer informatie via deze link. Hieronder een overzicht van alle wetsuit testdagen: