In Nijmegen vond de finale van het landelijk circuit Run Bike Run series plaats. Het eindklassement werd bij de mannen gewonnen door TriCan Nijmegen, bij de vrouwen werd TC Twente kampioen.

Dat de titel bij de mannen naar TriCan Nijmegen zou gaan, was niet geheel onverwacht. Met drie overwinningen en één vijfde plaats uit de overige wedstrijden namen zij vanaf het begin de leidende positie in het totaalklassement in. Ook bij finalewedstrijd in Nijmegen deed het team goede zaken. Na een spannende wedstrijd kon Thomas Cremers naar de winst lopen in een tijd van 57:46 minuten. Zijn teamgenoot Thijs Wiggers stelde de tweede plaats veilig in een tijd van 57:57 en met de 8e plaats van Luc Schout verzamelde TriCan Nijmegen 11 punten. 23 punten waren er voor Hellas Utrecht namens Daan de Groot (die in Nijmegen op een derde plek eindigde), Peter Res en Coen Smiers. De kampioen uit 2017 eindigde daarmee ook in het eindklassement op een tweede plaats. Triteam Groningen behaalde 32 punten in deze laatste wedstrijd en werd daarmee derde in het eindklassement.

(tekst gaat verder onder foto)

In Nijmegen vond de finale van het Run Bike Run circuit plaats (Foto: Unltd)

Bij de vrouwen ging de winst naar TC Twente, die ook deze laatste wedstrijd in Nijmegen op haar naam schreef en daarmee slechts 9 punten verzamelde uit vijf wedstrijden. Dat hadden zij onder andere te danken aan de overtuigende overwinning van Lesley Smit, die in 1:04:49 zo’n anderhalve minuut voor de nummer twee finishte. Marina van Dijk pakte 2 punten voor RTC Brabant en samen met de 7e plaats van Sandra de Jonge eindigde het team op een tweede plaats in Nijmegen. In het eindklassement zagen we hen echter niet terug op het podium. Daar was de tweede plaats weggelegd voor EDOsports uit Maatsricht, die 13 punten uit vijf wedstrijden verzamelde. Derde werd Hellas Utrecht, waar Ann Schoot Uiterkamp in deze laatste wedstrijd drie punten voor pakte.