Het was een drukke triathlondag afgelopen zondag: zo vond er in Groningen bijvoorbeeld ook de Speedman plaats. De kwartafstand werd hier gewonnen door Devi Wolthuizen en Danne Boterenbrood. De Sprint Triathlon werd gewonnen door Tim Grelling en Fenna Heijnen.

Kwartafstand
Tijdens het zwemonderdeel domineerde Wolthuizen de race al, maar hij liet het daar ook niet bij zitten en bleef zo de rest voor tot over de finish. Wolthuizen finishte uiteindelijk in 1:51:23; met deze tijd had hij een aanzienlijk groot gat op de achtervolgers. Het zilver ging naar Orestes Carpay, die vanaf een achttiende plek na het zwemmen opschoof tot een vierde op de fiets. Tijdens het lopen schoof hij nog wat naar voren om als tweede – ruim tien minuten achter Wolthuizen – te finishen. De derde plek was voor Harm-Jan Stuut, die een constante nette race neerzette (+12:15).

Bij de vrouwen was er ook één duidelijke winnaar vanaf het begin van de race: Danne Boterenbrood. Zij finishte bijna twintig minuten voor de tweede vrouw. De tweede plek was besteed aan Theresia Offringa; na het zwemmen lag zij nog derde, achter Sarah Janus. Laatstgenoemde zwom dus harder, maar op de fiets kwam Offringa haar voorbij. Tijdens het laatste stuk fietsen en het lopen wist Janus haar positie vast te houden en zo werd ze dus derde op 25:04 minuut achter Boterenbrood.

Sprintafstand
Daar waar Tim Grelling tijdens het zwemmen nog vijf man voor hem uit zag gaan, pakte hij deze op de fiets weer terug. Met het lopen kon niemand meer aan hem voorbij en zo tilde hij uiteindelijk het lint op in een tijd van 1:04:15. Daarachter was het heel spannend om de tweede plaats tussen Klaas Kremer en Jan Willem Bolderdijk. Laatstgenoemde liep met 12 seconden per kilometer harder, maar de voorsprong van Kremer na het fietsen bleek net te groot. Zo zag Bolderdijk op slechts vier seconden het zilver aan zijn neus voorbij gaan aan Kremer. Kremer finishte 4:33 minuut achter Grelling.

Nog een onverslaanbare atlete was Heijnen; ook zij zwom, fietste en rende hard bij de achtervolgers vandaan; zo won ze de race in 1:11:02. Achter haar finishte Marijke Harmsma als tweede (+5:08). De derde plaats ging naar Marjolein Kuiper, zij zette de race naar haar hand tijdens een sterk fiets- en boven al looponderdeel. Zo liep zij – na Heijnen – met een tijd van 24:03 de snelste 5500 meter.