Devi Wolthuizen in actie tijdens de TTT-duatlon (foto: Susanne Nijhuis)

Zaterdag kwam er met de sprinttriatlon van Hulsbeek een einde aan de Twentse Triathlon Tour. In de jachtstart mochten de dichtste achtervolgers nog proberen om leider Devi Wolthuizen van de eerste plaats te verdringen. Remko Siers startte 3’11 na Devi en op 3’34 en 3’43 begonnen Jeroen Leuverink en Guido Gosselink aan hun jacht. Bij de dames was het Joyce Caro die met een voorsprong van 3’37 als eerste mocht starten in de finale.

Caro zwom, fietste en liep vlot naar de eindoverwinning in de Tour. Van de klassementsdeelneemsters zette ze vier keer de snelste tijd neer op de proloog, de aquathlon, de duatlon en de afsluitende triatlon en ze won dus verdiend voor Aleid Groenewoudt en thuisatlete Esther Exterkate.

Joyce Caro bij de start van de TTT Duatlon (foto: Susanne Nijhuis)

Bij de mannen was Devi Wolthuizen een klasse te sterk. Hij liep in de slotmanche nog verder uit en haalde het vlot voor Remko Siers. Guido Gosselink schoof nog één plaatsje op en pakte de derde podiumplaats. Devi Wolthuizen was uitermate tevreden met zijn eindzege: “Na het ongeluk bij de triathlon van Oud Gastel, was ik na mijn vakantie erop gebrand om mijn sportieve revanche te nemen bij de 1e Divisie wedstrijd in Leiderdorp. Dit liep echter uit op een deceptie. Ik moest dus zelfvertrouwen tanken bij de TTT. In de jachtstart-race liep ik nog uit op de achtervolgers. Ik kwam als eerste over de finish en won de TTT. Doel bereikt dus! 🙂 De vorm lijkt er toch te zijn. Het lopen voelde nog zwaar, maar dat zou na de komende week rust goed moeten komen voor mijn debuut in de Eredivisie Triathlon bij het NK,” aldus de winnaar.

Uitslagen waren zondagavond nog niet beschikbaar en publiceren we zo snel mogelijk.