Zoals ieder jaar zal ook aankomend seizoen het een en ander veranderen qua wedstrijdregels: World Triathlon heeft daartoe weer diverse veranderingen goedgekeurd. De nieuwe regels – die je hier allemaal kunt vinden – gaan onder andere over het gebruik van hoge carbonzolen, veranderingen in het uitzitten van penalties, verplichte anti-doping cursussen en gedrag op de fiets en tijdens het lopen.

Misschien wel één van de mooiste nieuwe regels geldt voor zwangere atleten: vanaf het moment dat zij aankondigen zwanger te zijn, zal hun ranking bevroren worden tot het moment dat hun kind twee jaar is, zodat ze tegen die tijd makkelijker hun comeback kunnen maken. De regel wordt overigens ook ingesteld voor atletes die na hun twintigste zwangerschapsweek te maken hebben met een miskraam.

Als een atleet zijn of haar timingchip kwijtraakt, kunnen ze makkelijker gediskwalificeerd worden, atleten mogen niet meer aan de helmbandjes zitten voordat ze hun fiets hebben opgehangen én als een atleet een penalty niet uitzit in de penaltybox, zal diegene worden gediskwalificeerd. Daarna mag de penalty wel worden aangevochten. Deze en alle andere nieuwe regels vind je in dit 206 pagina tellende document.