Javier Gomez Noya werd vijf keer World Triathlon Wereldkampioen, won logischerwijs dan ook menig wedstrijd én pakte Olympisch zilver in Londen 2012. Na zijn 25e plaats tijdens de Spelen van Tokyo besloot de Spanjaard het roer om te gooien. Enkele weken geleden maakte de atleet dan ook bekend zich voortaan te richten op de lange afstand. Daarmee maakt Gomez dus een einde aan zijn World Triathlon hoofdstuk. Met tien foto’s – deels uit de oude doos – dankt World Triathlon de topatleet voor zijn fantastische prestaties.

“Ik heb de afgelopen twintig jaar ITU en World Triathlon races deelgenomen en dat heeft mij gemaakt tot de atleet die ik vandaag de dag ben. Ik heb geracet tegen de grootste en meest getalenteerde triatleten ter wereld, van verschillende generaties. Ik heb geweldige mensen ontmoet en ik ben vereerd dat ik meerdere WK-titels en overwinningen heb mogen pakken in deze sport. Het was een geweldige reis en ik wil iedereen bedanken die er onderdeel van was”, aldus Gomez.

“Gefeliciteerd met een buitengewone World Triathlon carrière”, reageert World Triathlon. “We kijken uit naar het volgende hoofdstuk.”