In een regenachtig Giesbeek, Gelderland, wonnen Wouter Dijkshoorn en Heleen Moes zojuist de eerste ‘Triathlon Giesbeek’. Helaas werd het zwemonderdeel vanwege een slechte waterkwaliteit afgelast en veranderde deze eerste wedstrijd dus in een duathlon over vijf kilometer lopen, 24 kilometer fietsen en 2,5 kilometer lopen. Dijkshoorn zegevierde na 1:03:04 uur. Daarmee wist hij onder andere Mathijs van Urk (+0:46) en Erik Schroden (+2:23) achter zich te houden. Bij de dames toonde Moes zich als sterkste in een tijd van 1:13:15 uur. Achter haar kwam Nicole Voet als tweede over de streep (+2:06) en pakte Jolien de Gruijten de laatste podiumplek (+2:44).

In de mannenrace zocht een groepje van ongeveer vijf atleten elkaar aanvankelijk op. Aangekomen in T1 waren het echter Dijkshoorn en Van Urk die als eerste hun fiets pakten en met enige voorsprong op de achtervolging aan het fietsen begonnen. Gedurende deze 24 kilometer over de dijk wisten zij de leidende positie vast te houden en zo begonnen de twee samen aan het lopen. Hier bleek Dijkshoorn over de beste loopbenen te beschikken en dus passeerde hij de finishboog als eerste.

Dijkshoorn over zijn race (tekst gaat verder onder video):

Ook de dames zochten in eerste instantie elkaars gezelschap op. Eenmaal op de fiets verloren zij elkaar daarentegen steeds verder uit het oog. Moes nam krachtig de kop en vergrootte haar voorsprong steeds verder. Eenmaal aangekomen in T2 had zij nog maar weinig vrees voor de concurrentie. Zo liep zij de 2,5 kilometer netjes uit en kwam zij uiteindelijk als winnares over de streep.

Moes over haar race: