In 2019 werd hij er – toen best een beetje verrassend – Nederlands Kampioen Cross Triathlon en afgelopen weekend mocht Wouter Dijkshoorn in Almere opnieuw plaatsnemen op het hoogste treetje van het podium; hij won namelijk de door de Triathlon Vereniging Almere georganiseerde Cross Run-Bike-Run. Bij de vrouwen ging de winst naar de Almeerse Danielle Spoelder.

Op het parcours rondom de Kemphaan, waar Dijkshoorn drie jaar geleden dus ook Nederlands Kampioen werd en waar een jaar later oorspronkelijk het WK zou plaatsvinden dat uiteindelijk niet doorging vanwege COVID, trok Dijkshoorn de race in een tijd van 47:58 minuut naar zich toe. De ervaren crossatleet bleef daarmee aanzienlijk voor Jeffry Camphens en Bjorn Engel, die met tijden van 50:15 en 51:18 naar het zilver en brons liepen.

Danielle Spoelder beleefde dus ook een prima dag, want zij won in eigen stad de wedstrijd in een tijd van 58:46. Net als Dijkshoorn won Spoelder ook met overmacht; Roos Anneveldt werd tweede in 1:02:26 en Willemijn Huizinga derde in 1:04:13. Bij de jeugd werd er gewonnen door Hidde Ruijs en Alexandra Koenis.