In een nat en daarmee modderig Etten-Leur hebben Wouter Wuilmus en Sofie Driesen de MOS Crossduathlon Etten-Leur gewonnen. Wuilmus was met een eindtijd van 1:26:19 ruim de snelste bij de heren, Lander Sels werd tweede op ruim twee minuten, Rody Kroon werd net daarna derde, waarmee hij zich ook de beste Nederlander toonde. Bij de dames was Sofie Driesen de rapste in 1:40:37, ruim drie minuten voor Soetkin Vertenten en vier minuten voor Femke van Kessel, op haar beurt daarmee de beste Nederlandse.

Bij de heren Wouter Wuilmus soeverein. Hij leidde de race van begin tot eind. In het eerste looponderdeel van zes kilometer nam hij al stevig de leiding. Wuilmus kwam na 22:38 de eerste wisselzone in en nam op de mountainbike gelijk afstand van de rest van het veld. Even kreeg hij nog gezelschap van een landgenoot, maar na een val kreeg deze schakelproblemen en moest de strijd staken. Wuilmus startte met ruim twee minuten voorsprong aan het tweede looponderdeel van dit keer drie kilometer. ,Ik heb de eerste kilometer nog wel hard gelopen, maar toen ik zag wat de voorsprong was, heb ik wel relatief rustig de laatste twee kilometer kunnen lopen.”

Achter Wuilmus was de strijd spannender: Lander Sels en Rody Kroon waren in een felle strijd verwikkeld om de tweede plaats. Even wist Kroon tijdens het fietsen aan te sluiten, maar hij moest toch een klein gaatje laten. Twintig tellen nadat Sels aan het tweede looponderdeel begon kwam ook Kroon de wisselzone uit. Kroon wist nog een paar seconden nader te komen, maar moest genoegen nemen met de derde plek, op 15 seconden van Sels.

(tekst gaat verder onder de video)

Bij de dames speelde eenzelfde scenario als bij de heren. Driesen leidde de race van begin tot einde en kwam nergens in gevaar. Achter haar vochten Vertenten en Van Kessel om de tweede plaats. Vertenten had na het eerste looponderdeel 2:30 minuut voorsprong op Van Kessel, maar keek na het mountainbiken tegen een achterstand van ongeveer een minuut aan. Met een superieure loopbeurt wist Vertenten in het tweede looponderdeel haar minuut achterstand om te buigen naar een minuut voorsprong. Ze werd tweede met 1:43:31, Van Kessel derde met 1:44:28.