De organisatie achter de World Triathlon Championship Series in Montreal heeft aangekondigd dat alle wedstrijden die gepland waren voor vandaag, vanwege extreme regenval veranderen in een duathlon. “We hebben heel veel regen gehad in Montreal (meer dan 40 millimeter per vierkante meter) en daarom moest de stad de poorten tussen de rioolpijpen naar de St.-Lawrence rivier openen om overstroming van de stad te voorkomen”, verklaart de organisatie in een persbericht.

“Gezien deze omstandigheden en om de gezondheid van atleten te beschermen, hebben we besloten het zwemonderdeel voor de wedstrijden van vrijdag te annuleren. Dat betekent dat het WK voor junioren, net als de qualifier en repachage races voor de World Triathlon Championship Series in Montreal, veranderen in een duathlon. Er is nog geen besluit genomen voor de wedstrijden van zaterdag en zondag, maar het houden van duathlon kwalificatieraces betekent niet dat de finales van zaterdag geen triathlon worden.”

Vandaag om 14:00 uur Nederlandse tijd trapt het WK Junioren af met de vrouwenrace. Om 16:00 uur volgen de junioren mannen. Om 18:00 uur en 18:40 uur vinden de twee series van de vrouwen kwalificatiewedstrijden voor de WTCS finale plaats. De mannen racen de qualifiers om 20:00 en 20:40 uur. Tot slot hebben atleten die zich in de qualifier races nog niet konden plaatsen, een laatste kans tijdens de repachage: de vrouwen racen om 22:00 uur en 22:40 uur, terwijl de mannen in actie komen om 00:00 uur en 00:40 uur Nederlandse tijd.