Hij lijkt alles tegelijkertijd te doen: goud winnen op de Olympische Spelen in Tokyo, de World Triathlon Championship Series winnen, de snelste (officieuze) tijd op een Long Distance noteren tijdens Ironman Cozumel, Ironman Wereldkampioen worden in St. George en dan ook nog eens een Long Distance in minder dan zeven uur finishen. Kristian Blummenfelt is dé triatleet van dit moment. Maar, al wordt hij door de Long Distance gemeenschap omarmt, keert hij na Kona terug naar de Short Distance, zo laat hij weten.

We kunnen nog maar beter even genieten van Blummenfelt tijdens het WK Ironman op Hawaii – waar hij eindelijk de kans krijgt om de strijd aan te gaan met de GOAT Jan Frodeno en Gustav Iden – want daarna zien we Blummenfelt voorlopig niet terug op de klassieke afstand. Op Instagram geeft hij antwoord op de volgende vraag: “Waar zal je eerstvolgende Ironman zijn na Kona?”. Blummenfelt reageert: “Misschien wel Hawaii 2024. Ik keer terug naar Short-Distance racing na Kona dit jaar en focus me op Parijs 2024.”

Dat betekent dat Blummenfelt niet alleen zijn WK Ironman titel wil verdedigen, maar ook zijn Olympische gouden medaille. Voor die laatste zullen we nog even geduld moeten hebben.