Op deze winderige dag ging de Run Bike Run Series in Hilversum van start. Bij de mannen finishte de top drie binnen een minuut van elkaar, met Yennick Wolthuizen als uiteindelijke winnaar. Bij de vrouwen was Marije Pieterse-te Raa te sterk voor haar concurrentie: zij pakte het goud en had daarbij een voorsprong van ruim twee minuten op haar tegenstandsters.

Wolthuizen finishte de 7 kilometer hardlopen, 20 kilometer fietsen en 2.5 kilometer lopen uiteindelijk in 58:05. Wolthuizen komt uit voor Hellas uit Utrecht en die ploeg deed sowieso goede zaken. Het was namelijk ploeggenoot Daan de Groot die het zilver opeiste en slechts vijf seconden toegaf op Wolthuizen. Thijs Wiggers van het Visma-Trican team pakte het brons in een tijd van 58:46.

Ploegenklassement heren

Hellas deed dus goede zaken in het teamklassement. De ploeg uit Utrecht pakte 28 punten (hoe minder punten, des te beter, red.). Tweede werd TC Twente met 53 punten, vooral te danken aan goede prestaties van Stijn Jansen (7e), Koen Wiggers (14e) en Daan Jacobs (15e). Derde werd het Belgische 3MD Team Veldeman dat 76 punten pakte. Dat was vooral te danken aan Emmanuel Lejeune die vierde werd en Laurens Verluyten die achtste werd.

Dames RTC Brabant sterk

Bij de vrouwen ging de winst dus naar Marije Pieterse-te Raa, die de race uiteindelijk na 1:07:01 wist te finishen. Opnieuw goede zaken voor Hellas, want ook Pieterse-te Raa komt uit voor de ploeg uit Utrecht. Kim Nulens en Willemijn Fuite, beide atleten van RTC Brabant, pakten het zilver en brons. Zij deden respectievelijk 1:09:14 en 1:10:05 over de race.

In het ploegenklassement deed RTC Brabant dan ook de beste zaken door 11 punten te pakken. Daarachter volgde Hellas met 18 punten en TC Twente met 25 punten.

Individuele races

Los van de Run Bike Run Series waren er vandaag ook individuele races in Hilversum, overigens over dezelfde afstand. Bij de heren was er winst voor Maikel Peeman. Hij kwam na 1:01:53 over de finish. Daarmee bleef hij Pascal Valentijn (1:05:27) en Tijn Huberts (1:05:53) voor.

Bij de dames ging Diede Diederiks met de overwinning aan de haal: zij pakte het goud na 1:10:43. Maaike Vooren was na 1:12:05 goed voor het zilver, terwijl het brons werd toebedeeld aan Liane van Egmond. Zij zette de klok stil op 1:13:23.