Femke van Kessel en Victor Goené hebben vandaag in een winderig en zeer modderig Alphen aan den Rijn de Cross-ATB-Cross gewonnen. Van Kessel hield snelste belaagsters Daniela Schellenberg en Nadine Naaijkens op ruim elf minuten afstand. Goené won met slechts twee seconden nipt van Koen de Leeuw. Beide heren bleven Paul Schermers krap anderhalve minuut voor.

Bij de dames was de wedstrijd eenduidig: Van Kessel nam de leiding en liet de concurrentie ver achter zich. Ze bleek oppermachtig en liet de concurrentie dus ruim elf minuten achter haar. Echt spannend werd het daardoor nergens.

(tekst gaat verder onder de foto)

Goené en De Leeuw (links) geven gas tijdens het fietsen. (Foto: aangeleverd)

Bij de heren was het een ander verhaal. Goené: ,,Het was vandaag heel modderig. Zowel ik als Koen de Leeuw hebben tijdens het lopen schoenen verloren. Ik verloor tijdens het eerste looponderdeel zelfs twee schoenen! De eerste bleef in de modder achter en toen ik met de andere voet afzette om deze op te pakken, bleef ook mijn andere schoen in de modder staan. Die tweede moest ik echt uitgraven daarna. Dat heeft me toch zeker twintig seconden gekost.”

Toch wist Goené met de eerste groep de eerste wissel te bereiken. ,,We wisten met vier man ongeveer gelijk te wisselen. Al snel reden we met de uiteindelijke top drie, maar aan het einde van de tweede ronde (van vier, red.) wisten we Paul eraf te rijden. Even dacht ik ook nog dat Koen inzakte, maar toen ik probeerde te ontsnappen was hij toch alert.”

Goené en De Leeuw  moesten tijdens het laatste looponderdeel dan ook uitvechten wie er met de zege vandoor ging. ,,Ik dacht tijdens de tweede wissel dat degene die zijn schoenen aan zou weten te houden weleens degene kon zijn die ging winnen. Ik heb daarom goede paden gekozen, terwijl Koen toch weer een schoen verloor. In de tweede loopronde kwam hij echter nog sterk op zetten, maar gelukkig wist ik hem nog af te houden. Koen finishte net achter me, op één schoen overigens.”

Voor Goené was deze Cross Duathlon een goede voorbereiding voor het WK in Pontevedra. ,,Ik heb weer even het wedstrijdritme kunnen creëeren. Ik heb nu ook wat fouten gemaakt die ik straks niet meer hoef te maken. Dit was daarnaast gewoon een hele mooie wedstrijd, een échte cross.”