,,Het was een goede race; echt één van de betere van het seizoen.” Youri Keulen behaalde zondagmiddag een 21e plaats tijdens de ETU European Cup in Alanya. ,,Ik kwam erg goed weg met zwemmen. Sowieso sterk gezwommen, maar wel een gaatje moeten laten op de kop. Daarna sterk gefietst: kop naar beneden en zo het gat dichtgereden. De resterende vijftien kilometer bleef het erg onrustig. Veel geslinger, maar echt vaart zat er niet meer in. Twee man waren weg, maar niemand had echt zin om er achteraan te gaan; de mannen vonden het wel goed zo.” En zo kwam het ,net als bij de junioren, ook bij de elite aan op het lopen. ,,Het lopen daarna was heel sterk. Van achteruit opgebouwd en een enorm goed gevoel over de race zelf”, verklaart Keulen die dus met een tevreden gevoel terugblikt op de wedstrijd. Keulen kwam op 1:05 minuut afstand van de winnaar over de streep.

De race werd gewonnen door de Spaanse Genis Grau in 54:38 minuut. Opvallend genoeg lag Grau na het zwemmen nog 41 posities en 38 seconden achter, maar dit wist hij tijdens het fietsen en lopen recht te zetten. Drie seconden achter Grau volgde de Zwitserse Sylvain Fridelance als tweede. De laatste podiumtrede werd bekleed door de Engelse James Teagle (+0:04).

Youri Keulen tijdens het zwemmen ETU European Cup Alanya. (Foto: Aangeleverd)