Een mooie dag voor de Nederlandse Olaf Jan Bosscher, die zondagmiddag 12e werd bij de ETU Junior Cup in het Turkse Alanya. De winst ging overigens naar de Oekraïense Vitalli Vorontsov. In een tijd van 57:17 trok hij de winst naar zich toe. Met name tijdens het lopen maakte Vorontsov veel posities goed.

Met een looptijd van 16:17 minuut was Vorontsov dan ook de snelste loper van de dag. Sowieso liet de race in Turkije maar weer eens zien hoe belangrijk het lopen tegenwoordig is en hoe vaak daar het podium wordt bepaald. De drie atleten die op het podium stonden, liepen namelijk ook alledrie het snelst over de afsluitende vijf kilometer. Achter Vorontsov duurde het maar liefst 31 seconden voor de Taiwanese Tzu I Pan als tweede finishte. Met de Russische Pavel Sorokin was het podium compleet (+033).

Olaf Jan Bosscher was niet de enige Nederlandse deelnemer, want ook zijn broer Hugo Jan Bosscher stond aan de start: beide jongens presteerden niet onverdienstelijk. Zo behaalde Olaf Jan Bosscher dus een nette twaalfde plaats. Hugo Jan Bosscher kwam daarachter als 29e over de streep. Na het zwemmen was het nog Hugo Jan die acht seconden voor lag op zijn broer. Op de fiets trokken de twee vervolgens gelijk op, maar tijdens het lopen toonde Olaf Jan zich de sterkste met een tijd van 17:28. Olaf Jan legde de vijf kilometer af in 19:35. Zo finishte Olaf Jan uiteindelijk op 1:54 minuut van de winnaar. Hugo Jan stopte de klok op 1:1:19, vier minuten na de zege van Vorontsov.