Severin als leider uit het water in Leiderdorp (foto: Andre Schaap)
Severin als leider uit het water in Leiderdorp (foto: Andre Schaap)

Youri Severin heeft de tweede helft van zijn seizoen bijzonder goed ingezet. In Leiderdorp behaalde hij zijn allereerste zege op de middenafstand. De Team4Talent atleet debuteerde dit jaar in Nieuwkoop op de halve triatlon met een 11de plaats. In Stein leek de Nederlandse kampioen OD even op weg naar de zege maar hij werd nog geklopt door de nummer 4 van Maastricht, Tim Brydenbach. Maar in zijn derde halve was het wel raak voor Youri. En wat te denken van Irene Kinnegim? Een week na de 5de plaats in de IM Maastricht was ze voldoende hersteld om in Leiderdorp te komen winnen.

Irene kwam na 2500 meter zwemmen als 2de uit het water vlak achter de Groningse Thessa de Ruiter. Eens op de fiets reed Kinnegim een stevig voorsprong bij elkaar. Thessa moest even later ook Marijke Visser voor zich dulden. Na 90 km fietsen lagen de podiumplaatsen vast. Kinnegim liep in 4u40’43 naar de winst. Bijna een kwartier later kwam Marijke Visser op de streep. En Thessa de Ruiter werd derde in 5u21’12.

Irene Kinnegim Leiderdorp

Voor Irene werd het een deugddoende zege na een dubbel gevoel vorige week in Maastricht. “Toen kon ik niet maximaal doorgaan door een verkoudheid. Op een week ben je niet helemaal hersteld, maar ook al zat die volledige Ironman nog wel in mijn benen, toch voelde ik me redelijk fris. Ik wilde vooral goed fietsen in Leiderdorp omdat het in Maastricht zo “bagger” ging voor mijn gevoel. En het lopen ging verder ook wel lekker,” aldus een tevreden Irene.

Bij de mannen werd het een tweestrijd tussen Eddy Lamers en Youri Severin. Die kwam als eerste aan wal na 33’06 zwemmen. Lamers volgde op 1’14 maar reed het gat vrij snel dicht. De twee kwamen samen in de wisselzone met een veilige voorsprong van meer dan 4 minuten op Carlo van den Bergh. Die moest in het lopen zijn podiumplaats nog afstaan aan Jan van der Meijs die met een halve marathon van 1u16 de tweede looptijd neerzette. De beste looptijd was voor Severin. In de aanvangsfase van de halve marathon bleef Eddy Lamers nog aanklampen, maar éénmaal het verschil meer dan een minuut bedroeg, liep Severin steeds verder uit. Youri won in 4u04’02 en had ruim vijf minuten voor op Eddy.

Youri Severin op de fiets in Leiderdorp (foto: Andre Schaap)
Youri Severin op de fiets in Leiderdorp (foto: Andre Schaap)

Op Dichtbij.nl deed Youri Severin een opvallende uitspraak. Hij wil volgend seizoen een stapje hogerop zetten. “Het gaat gewoon hartstikke goed met me. Ik heb weinig last van mijn voet en dat is fijn om te zeggen. Dat is wel eens anders geweest. Diep in mijn hart hoop ik in Klazienaveen op het NK op een podiumplaats. Het is een sterk deelnemersveld, dus dat wordt lastig. Aan de andere kant hoor ik ook gewoon bij de kanshebbers. Daarna volgt de halve van Almere, maar zo bijzonder is dat ook weer niet. Dat echte ‘Almere-gevoel’ zou ik wel bij de hele triatlon ervaren. Als jochie van vijf keek ik daar al naar en wilde ik hem ooit eens winnen. Natuurlijk wil ik de halve ook winnen, maar ‘de hele’ winnen zou echt speciaal zijn. Volgend jaar wil ik die afstand gaan doen,” aldus Youri op Dichtbij.nl (met dank aan Tim Moria).

Leiderdorp uitslag MD 2015