Na een prachtig Nederlands triathlonseizoen, wacht er dit jaar nog één triathlon waarbij er gezwommen, gefietst en gelopen wordt: Nijmegen staat zaterdag in het teken van Tri Nijmegen. Na afloop zullen daar ook de ‘Tri Hard Champions’ bekend worden gemaakt.

Tri Hard Series, de organisator achter de acht Tri Hard wedstrijden (Bosbaan voor- en najaar, Ouderkerk, Hlmrmeer, Nijmegen, Rotterdam, Zandvoort en Amsterdam), maakte begin dit seizoen namelijk bekend een competitie op basis van punten te introduceren. Kort gezegd konden deelnemers die aan minimaal drie van de acht wedstrijden deelnamen punten verdienen en op basis van die punten vormt dan – per Age Group – een ranglijst. Je kunt er hier alles over lezen.

Na zaterdag, want Tri Nijmegen is dus meteen de laatste race van de Tri Hard Series, zijn de kampioenen bekend en worden zij door de organisatie beloond met een mooi prijzenpakket. Tegelijkertijd laat de organisatie weten dit competitiesysteem al heel positief te hebben ervaren en er volgend jaar opnieuw gebruik van te gaan maken.