Veel triatleten zijn dagelijks heel bewust bezig met hun voeding en daarmee ook het vinden van de juiste balans en de juiste hoeveelheden. Niet alleen voor veel triatleten, maar voor veel sporters in het algemeen speelt gewicht een behoorlijk grote rol in hun leven. Kickbokser Rico Verhoeven, voor wie gewicht natuurlijk ook cruciaal is, heeft een nu wel heel bijzondere manier gevonden om op gewicht te blijven; 86 uur niet eten.

Overigens deed Verhoeven dat niet alleen om op gewicht te blijven, maar vooral om zichzelf mentaal te testen. “Ik wilde mezelf uitdagen om te zien of ik nog steeds de discipline heb om puur voor mezelf mijn lichaam te pushen…om een betere versie van mezelf te worden, zowel fysiek als mentaal. Missie volbracht.”

Verhoeven dronk de eerste 24 uur alleen water met citroensap, terwijl hij vanaf de tweede dag overschakelde naar bottenbouillon. Daarmee deed de veelvuldig wereldkampioen dus aan het zogenaamde watervasten.

Watervasten gaat ver terug in de geschiedenis en kan verschillende gezondheidsvoordelen hebben, maar gaat echter ook gepaard met gevaren voor de gezondheid. Zo wordt het afgeraden voor kinderen, zwangere vrouwen, mensen met diabetes, jicht en eetstoornissen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Rico Verhoeven (@ricoverhoeven)