Dat het WK Multisport, dat volgend jaar september in Almere plaatsvindt, nu al leeft is niet heel verwonderlijk. Gedurende een week vinden er van 5 tot en met 12 september maar liefst zes WK’s plaats in de polderstad, met als belangrijkste wedstrijd natuurlijk het WK Long Distance over de klassieke afstand. Om aan dat WK mee te doen, moet je als deelnemer wel aan een aantal eisen voldoen. Die eisen staan – met dank aan de organisatie – hieronder: wij hebben ze integraal overgenomen!

Inschrijven via NTB

Sowieso belangrijk om te weten: inschrijving voor het WK geschiedt altijd via de Nederlandse Triathlon Bond (NTB). Dat betekent tegelijkertijd dat je in het bezit dient te zijn van een Nederlands paspoort én een atletenlicentie van de NTB.

Terwijl de NTB de inschrijving voor het 2020 ITU Multisport World Championships eind 2019/begin 2020 opent, kun je je inschrijven tot 40 dagen voor de race die jij wil doen. Meer informatie hierover – of direct inschrijven wanneer de inschrijving later wordt geopend – door een mailtje te sturen naar: agegroups@triathlonbond.nl

Kwalificeer je via LD of MD

Voor het WK Long Distance, is het belangrijk om te weten dat je in 2019 of 2020 gefinisht moet zijn bij een triathlon over de klassieke of halve afstand. Bewijs hiervoor (bijvoorbeeld door een link van de uitslagen door te sturen) dient naar agegroups@triathlonbond.nl gestuurd te worden. Het resultaat van deze wedstrijd geldt dus als kwalificatie-eis.

25 atleten per Age Group

Per Age Group – dit zijn de geldende Age Groups tijdens het WK:  – worden er aanvankelijk maximaal 25 atleten toegelaten tot het WK. Schrijven er meer dan 25 atleten per Age Group in, dan maakt de NTB een selectie op basis van tijd/klassering. Om atleten zekerheid te geven over hun deelname, is de deadline voor aanmelding voor het WK dan ook gesteld op 1 februari 2020. Zijn er dan nog Age Groups over waar zich geen 25 atleten voor hebben ingeschreven? Dan kan dat nog tot uiterlijk 1 april. Het zal dus nooit gebeuren dat je last-minute en vlak voor de race hoort dat je onverhoopt toch niet mee mag doen.

Forte Trisuit

Tot slot: tijdens de wedstrijd zal je de officiële NTB wedstrijdkleding moeten dragen. In de praktijk betekent dit dus het trisuit van Forte. De NTB kiest hier bewust voor, niet alleen omdat de ITU bepaalde regelgeving met betrekking tot kleding in acht neemt, maar ook omdat de bond een ‘uniforme uitstraling’ nastreeft van de atleten die voor Nederland uitkomen. Deze kleding is via de volgende link te bestellen: https://www.fortesportswear.nl/triathlonbond/
Benieuwd naar de regelgeving van de ITU? Die kun je hier vinden.