Dat er rode cijfers onder de streep van het EK Triathlon Weert zouden staan, dat werd twee maanden geleden al duidelijk. Ondanks de sportieve successen bleek toen al dat er flink meer geld was uitgegaan dan dat er binnenkwam. Nu blijkt ook hoe groot dat tekort is: 163.000 euro. Dat blijkt uit onderzoek van Zuyd Hogeschool, waarover WdG bericht.

Sportief gezien was het Europees Kampioenschap en ook de stadstriathlon Weert een succes en ook economisch en maatschappelijk had het evenement een grote impact: tijdens het EK werd meer dan 1.5 miljoen euro uitgegeven in Weert en omgeving, zo meldt de lokale website. Vanzelfsprekend trokken de wedstrijden veel publiek en werd er ook veel geld uitgegeven door deze toeschouwers.

Toch betekent dat niet dat er geen financieel tekort is: door onder andere lagere sponsorinkomsten dan gepland, extra investeringen in veiligheidsmaatregelen op het gebied van verkeer, vervoer, gezondheid en beveiliging, en daarnaast het warme weer dat voor extra kosten zorgde, staat er onder de streep 163.000 euro in het rood. Dat is volgens WdG ook te danken aan extra investeringen om het evenementen op te waarderen naar een EK-waardig evenement met een representatief VIP-paviljoen, een passende openings- en sluitingceremonie en gastenontvangsten voor internationale bestuurders.