Ze kwamen allebei op een andere plek in actie vandaag, maar zowel Barbara de Koning als Sonja de Koning presteerde vandaag meer dan prima bij wedstrijden over de grens. Sonja de Koning werd vijfde bij de Africa Triathlon Cup Larache en Barbara de Koning werd elfde bij de World Triathlon Cup Tiszaujvaros.

Die laatste prestatie is op papier natuurlijk de betere, want in Hongarije nam Barbara de Koning het op tegen een behoorlijk groot veld inclusief een aantal echte wereldtoppers. De wedstrijd werd gewonnen door de Duitse Annika Koch, die met een eindtijd van 59:17 net voor Vicky Holland (59:23) en iets ruimer voor Diana Isakova (59:40) bleef. Met een tijd van 1:00:33 kwam Barbara de Koning net tekort om binnen de top tien te finishen, maar ook een elfde plaats is een prima uitslag.

Bij de Africa Cup Larache in Marokko gingen logischerwijs minder atletes van start (zowel kwalitatief als kwantitatief, red.), maar een vijfde plek is altijd mooi om op je palmares bij te schrijven. De race werd gewonnen door de Tsjechische Alzbeta Hruskova, die na 1:04:28 finishte. Sophie Giesmann werd tweede in 1:04:45 en Felipa Hermann derde in 1:04:58. De Koning gaf nog wel wat tijd toe en werd vijfde in 1:06:12. Daarmee werd ze vijfde van de tien deelneemsters.