Na successen van onder andere de Zwift Racing League en de Zwift Duathlon League, introduceert Zwift nu ook een speciaal op lopers gerichte competitie: de Zwift Running League. Lopers zullen het wekelijks in teamverband tegen elkaar op kunnen nemen in verschillende formats.

De Zwift Running League start volgende week vrijdag – op 16 april – en vervolgens wordt er zes weken lang, elke keer op vrijdag, gelopen. Zwift verwacht veel van de competitie, want bij de Zwift Racing League doen er dit seizoen maar liefst 1800 fietsteams mee en de Duathlon League telt 1600 individuele atleten gedurende het eerste seizoen.

Atleten van alle leeftijden en niveaus kunnen meedoen aan de Zwift Running League. Qua race word je ingedeeld op basis van tempo. Er zullen zogenaamde puntenraces en Relay races worden gehouden. In het geval van de puntenrace scoren alle lopers punten op basis van hun eindklassering. De drie snelste lopers van een team voegen hun punten daadwerkelijk toe aan het klassement. In de Relay Race gaat het simpelweg om het neerzetten van een zo snel mogelijke tijd over 2 kilometer per persoon, uiteraard dus in estafettevorm.

Meer informatie vind je hier.