Nu gratis, de Zwift Run… In oktober 2016 stond onze hoofdredacteur Hans zich in Hawaii op een doordeweekse ochtend in het zweet te lopen op Alii Drive, al kwam hij toen geen meter vooruit. Bij de stand van Zwift mocht hij als één van de eersten het prototype van de Zwift uittesten. Bij een temperatuur van 30 graden op een loopband staan, het leek ons toen vreemd. Zeker om toen als eenzame loper op Zwift tussen de slalommende fietsers te lopen. Maar Colonel Sanders bewees met zijn prachtprestatie in Kona vorig jaar dat een half jaar binnen trainen op de smarttrainer ook zijn resultaten afwerpt. Ondertussen heeft Zwift zijn runapplicatie verder uit ontwikkeld en stelt het in 2018 Zwift Run voor, met zijn eigen loopparcoursen. Door middel van een ANT+ of bluetooth compatibele run-pod kan je Zwift Run nu gratis gebruiken op elke loopband.

Zwift richt zich naast het fietsen nu ook op de lopers en de triatleten onder ons. En dat is goed nieuws. Nadat we vroeger uren lang de ene film na de andere verslonden wanneer we onze fietstraining binnenskamers afwerkten, werd de oplossing gevonden om dit samen in groep te doen voor het scherm. En dat kan nu dus ook al lopend.

De testversie van Zwift Run was al beschikbaar voor betalende Zwift-leden, maar dan liep je op hetzelfde parcours als de wielrenners. In de nieuwe versie van Zwift Run kan je kiezen uit een aantal tot de verbeelding sprekende parcoursen. Je kan je trainingsprogramma toepassen of je kan in groep lopen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Door deze revolutie toont Zwift aan steeds meer in te spelen op triatlonsport. Houd deze site in de gaten voor een nieuwe Zwift ontwikkeling voor de duursporters…

Meer info vind je op de website van Zwift.