Bij het EK Multisports in het Portugese Coimbra is Joep Staps zojuist negende geworden bij het EK Cross Duathlon. De Nederlander zat minuten van de winnaar en had uiteindelijk slechts drie mannen achter zich.

Voor Staps is het EK Cross Duathlon één van de twee races waarin hij deze week uitkomt – zaterdag gaat hij ook van start bij het EK Middle Distance – maar heel veel vertrouwen zal hij ongetwijfeld niet halen uit deze race. De wedstrijd werd gewonnen door de Spanjaard Jose Ponce, die na 1:28:21 over de streep kwam en op slechts tien seconden gevolgd werd door de Duitser Fabian Holbach, die dus tweede werd. Daar ook weer kort achter was het de Belg Sebastien Carabin die na 1:28:57 als derde finishte.

In een wedstrijd met weinig deelnemers, kwam Staps dus als negende over de streep. Hij finishte in een tijd van 1:33:16. Geert van Kuijk werd elfde in 1:40:30. Bij de vrouwen stapte Kyra Brouwer vroeg uit de wedstrijd.