Waar het voor tienduizenden triatleten een droom is om ooit minimaal één keer Challenge Roth te doen, doet de Duitser Jonas Deichmann er dit jaar maar liefst 120. De triatleet, die we ook kennen van onder andere zijn triathlon ‘rondom de wereld’, zal vanaf 9 mei iedere dag het volledige parcours van Challenge Roth afleggen, om daarmee een poging te doen het wereldrecord van zoveel mogelijk Long Distances achter elkaar te verbreken.

Dat record staat momenteel op 105 Long Distances in evenzoveel dagen, maar Deichmann denkt dat dat record nog wel een stuk scherper kan en wil er dus minimaal vijftien extra doen. Voor Deichmann betekent dat dus dat hij 120 dagen achter elkaar 3.8 kilometer zwemt (dat doet hij overigens niet in het Main-Danube kanaal vanwege zwemrestricties, maar in de naastgelegen Rothsee, red.), 180 kilometer fietst en 42.2 kilometer hardloopt.

Deichmann start op 9 mei en legt in de vier maanden die daarop volgen 456 kilometer zwemmen, 21000 kilometer fietsen en 5063 kilometer hardlopen af. Op 7 juli, wanneer Deichmann precies halverwege zijn 120 dagen zit, start de Duitser tijdens de wedstrijd Challenge Roth. Zoals gezegd racet hij de andere dagen op eigen initiatief hetzelfde parcours. “Ik zal altijd een avonturier zijn, maar ik wil nu kijken wat er echt mogelijk is. Waar kun je dat beter doen dan op het legendarische parcours van Challenge Roth?”

Deichmann roept mensen op om vooral bij hem aan te sluiten tijdens zijn avontuur, al is het maar voor een paar uurtjes.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jonas Deichmann (@jonas_deichmann)